Školski dan, koji je tradicionalno četvrtkom, tokom Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, i ove godine je okupio školarce, studente, nastavnike i profesore. Svečano ga je otvorio Jasmin Hodžić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete.

Simbolično otvarajući Školski dan državni sekretar je naglasio da je Sajam knjiga više od šest decenija jedna od najznačajnijih manifestacija u regionu, koja i ove godine okuplja nekoliko stotina izlagača.

Istakao je da su knjige naš najbolji prijatelj, citirajući Remarka, te da „u današnjem svetu kada se sve brzo menja, knjige ostaju naš oslonac i putokaz“.

Naglasio je da će svi posetioci, samim tim i najmlađi, tokom devet sajamskih dana moći da se bave potragom za odgovarajućom literaturom, i prate poseban program namenjen školarcima i njihovim nastavnicima.

Hodžić je rekao da je „posebno ponosan na decu i učenike širom Srbije, koji su javnosti pokazali svoja znanja, umeća i postignuća“, te „da obrazovanje nije samo sticanje znanja već i put ka razvoju kreativnog mišljenja i inovativnog promišljanja.”

Tokom Školskog dana izlagači predstavljaju sadržajan program namenjen deci i zaposlenima u obrazovnim ustanovama, školarcima, kao i njihovim učiteljima i predavačima, a pisci za decu i mlade razgovaraju sa čitaocima i potpisuju svoje knjige, uz adekvatan prateći program u salama za programe.