Zaštitni znak Sajma knjiga oduvek su deca iz celog regiona, druženje i nova prijateljstva, knjige i osmesi najmlađih posetilaca…

Školski dan na Međunarodnom sajmu knjiga ove godine otvorio je prof. dr Ivica Radović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, te pozdravio sve prisutne učenike, nastavnike, posetioce.

Istakao je da, kao univerzitetski profesor celoga života, sa posebnim zadovoljstvom učestvuje u otvaranju jednog segmenta ove najveće kulturne manifestacije u regionu, naglasivši da su najznačajniji datumi u kalendaru Ministarstva upravo dani Sajma knjiga i svetosavska proslava.

Pozvao je sve prisutne da posete štand Ministarstva prosvete, na kome se odvija zanimljiv program i promocija obrazovanja. Istakao je da je proces obrazovanja jedan od najbitnijih i najsloženijih aspekata svakog društva, zajednički rad svih aktera u prosveti u smislu promocije, kao i saradnja profesora i dece.

Nauka, kultura, obrazovanje, istraživanje i kreativnost su pokretač društva u celini, a znanje je svetlost koja vodi u budućnost. U tom smislu, knjige su stalni izvor saznanja.

Na kraju je prof. dr Ivica Radović citirao našeg najvećeg prosvetitelja Dositeja Obradovića, te rečima „iduć uči, u vekove gleda“ otvorio školski dan.