Заштитни знак Сајма књига одувек су деца из целог региона, дружење и нова пријатељства, књиге и осмеси најмлађих посетилаца…

Школски дан на Међународном сајму књига ове године отворио је проф. др Ивица Радовић, државни секретар у Министарству просвете, те поздравио све присутне ученике, наставнике, посетиоце.

Истакао је да, као универзитетски професор целога живота, са посебним задовољством учествује у отварању једног сегмента ове највеће културне манифестације у региону, нагласивши да су најзначајнији датуми у календару Министарства управо дани Сајма књига и светосавска прослава.

Позвао је све присутне да посете штанд Министарства просвете, на коме се одвија занимљив програм и промоција образовања. Истакао је да је процес образовања један од најбитнијих и најсложенијих аспеката сваког друштва, заједнички рад свих актера у просвети у смислу промоције, као и сарадња професора и деце.

Наука, култура, образовање, истраживање и креативност су покретач друштва у целини, а знање је светлост која води у будућност. У том смислу, књиге су стални извор сазнања.

На крају је проф. др Ивица Радовић цитирао нашег највећег просветитеља Доситеја Обрадовића, те речима „идућ учи, у векове гледа“ отворио школски дан.