Школски дан, који је традиционално четвртком, током Међународног београдског сајма књига, и ове године је окупио школарце, студенте, наставнике и професоре. Свечано га је отворио Јасмин Хоџић, државни секретар у Министарству просвете.

Симболично отварајући Школски дан државни секретар је нагласио да је Сајам књига више од шест деценија једна од најзначајнијих манифестација у региону, која и ове године окупља неколико стотина излагача.

Истакао је да су књиге наш најбољи пријатељ, цитирајући Ремарка, те да „у данашњем свету када се све брзо мења, књиге остају наш ослонац и путоказ“.

Нагласио је да ће сви посетиоци, самим тим и најмлађи, током девет сајамских дана моћи да се баве потрагом за одговарајућом литературом, и прате посебан програм намењен школарцима и њиховим наставницима.

Хоџић је рекао да је „посебно поносан на децу и ученике широм Србије, који су јавности показали своја знања, умећа и постигнућа“, те „да образовање није само стицање знања већ и пут ка развоју креативног мишљења и иновативног промишљања.”

Током Школског дана излагачи представљају садржајан програм намењен деци и запосленима у образовним установама, школарцима, као и њиховим учитељима и предавачима, а писци за децу и младе разговарају са читаоцима и потписују своје књиге, уз адекватан пратећи програм у салама за програме.