Између два Сајма књига Креативни центар је објавио близу 80 нових издања.

Када се ради о делима домаћих аутора, која су важан део издавачког програма Креативног центра, 2024. годину обележило је ново издање прве књиге Јасминке Петровић Гига прави море, са илустрацијама Ане Петровић. Пред основцима су и наставци авантура познатих јунака – вука Станивука (Приче о вуку Станивуку 2, Јелена Милутиновић) и јазавичара Фоксија (Фокси и тајна непромочивих шешира, Весна Кнежевић). Недавно је објављена и нова сликовница Златка Васића Чудни створ, а друштво јој праве две књиге за читаоце почетнике из новог серијала Дух Дуле, дебитантског остварења библиотекарке Јасне Бркић (Како је Дух Дуле научио да чита и Дух Дуле креће у школу).

У области популарне науке новитет је Научни кувар ауторке Зоране Курбалије Новичић, намењен деци и родитељима, који кухињу претвара у кућну лабораторију. Одрасле читаоце обрадоваће нови приручник психолошкиње Невене Ловринчевић Препознајте токсично родитељство и изађите из његовог зачараног круга, као и водич за лакше сналажење у говору и писању Језички компас који су написале Невена Живић и Ива Радић, а чији дизајн потписује Јакша Лакићевић.  

Посебно нам је задовољство што ће се на Сајму књига наћи и Жапче – изабране песме и приче о животињама, зборник који садржи одабране текстове из двадесет сликовница из истоимене едиције, чија је прва књига објављена пре 35 година, а и даље важи за једну од најпопуларнијих едиција Креативног центра.

Поред нових сликовница познатих аутора Џулије Доналдсон и Аксела Шефлера (Приче из Жирове шуме, Пип и Пози, Пуж морем скита на репу кита, Пругасти Прле) и наставка авантура породице Мумин (Нове пустоловине из Муминове долине), на Сајму књига нас очекује и сликовница славног аутора Бенџија Дејвиса Олујни кит, као и трећа сликовница о Крофници Колачић финске ауторке Нинке Реиту (Крофница Колачић и неодољиви Вили).

За Сајам књига стиже роман о одрастању и породици Оскар и ја ауторке Марије Пар, једне од најпопуларнијих норвешких књижевница за децу. Основцима препоручујемо графичке романе стрип-ауторки Рејне Телгемајер (Храброст, Осмех и Клуб бебиситерки) и Елис Гравел (Олга и свемирско путовање), као и награђени стрип Nowhere Girl француске илустраторке Магали ле Иш, познате по серијалу музичких књига о Пеци.

Ту је и велики број занимљивих енциклопедијских издања – Кухиње света, Свет паса, 366 животиња, 366 диносауруса, као и два нова издања из популарне едиције Мали истраживачи – Храна и Временске прилике. У едицији Књиге за сва времена, која садржи класике дечје књижевности, ново издање је Леси се враћа кући.

Посебно истичемо наставак серијала Ми незаустављиви – Зашто свет није праведан – у коме писац и историчар Јувал Ноа Харари деци покушава да приближи важне теме из историје човечанства и позива их да критички проматрају свет који их окружује, како би га променили и направили боље место за све нас.