67. Међународни београдски сајам књига, одржан на Београдском сајму од 19. до 27. октобра 2024. године, посетило је 203.350 посетилаца. То је рекорд од када се посета мери на садашњи начин.

На сајму су наступила 424 директна излагача и суизлагача, од чега 340 домаћих и 84 из иностранства. Све се одиграло у четири хале Београдског сајма.

Укупан број учесника који осим директних излагача обухвата и индиректне и заступљене фирме је 881.

На бруто изложбеном простору од 30.000м2, у организацији Сајма књига и издавача одржано је чак 530 програма.

Овогодишња земља почасни гост била је Куба. Поред Кубе и Србије на сајму су учествовали издавачи из још 15 земаља.

Сајам књига је пратило преко 1.200 новинара, сниматеља и фоторепортера електронских, штампаних и онлајн медија из 16 земаља.

На сајму су награђени најуспешнији учесници. Издавачем године проглашен је Креативни центар. Награду за издавачки подухват поделили су новосадски Прометеј са књигама из едиције „Популарна лингвистика“ и Чигоја штампа са „Зборником краљева и епископа српских“. Најбољи издавач из дијаспоре и региона је Митрополија црногорско-приморска, за рукописне књиге манастира Рођења Пресвете Богородице на Цетињу. Награду за допринос у области науке добио је издавач Карпос за „Свет који се мења: Глобални средњи век 500 — 1500“. Дечја књига године је Лагунин „Наш свет у 1000 одговора“, Марије Фореро. Награда „Богдан Кршић“ за најлепшу књигу добила је „Песма“ Оскара Ковача у издању Контраста. Најлепша дечја књига је „Гига прави море“ Јасминке Петровић, у издању Креативног центра. Најуспешнији млади дизајнер је Урош Савић — за комплетан ауторски ангажман у књизи „Ходочашће растројеног ума“ издавача „Бесна кобила“.

Следећи, 68. Међународни сајам књига биће одржан на Београдском сајму од 18. до 26. октобра 2025. године.