Током преподнева, у недељу 27. октобра, последњег дана 67. Међународног сајма књига, кроз капије сајма прошао је двестахиљадити посетилац, што је рекорд од када се посета мери на овај начин, рекла је Данка Селић, директорка Београдског сајма на завршној прес-конференцији поводом затварања манифестације.

Она је саопштила да су на сајму наступила 424 директна излагача (излагачи и суизлагачи), од чега 340 домаћих и 84 из иностранства. Укупан број учесника који осим директних излагача обухвата и индиректне и заступљене фирме је 881. Сајам је одржан на више од 30.000 м2 бруто изложбеног простора. Одржано је 530 програма у организацији Београдског сајма књига и издавача.

Поред Кубе, земље почасног госта, и издавача из Србије, на 67. Међународном београдском сајму књига учествовали су издавачи из Белорусије, Босне и Херцеговине (Републике Српске), Грчке, Ирана, Италије, Немачке, Румуније, Русије, Туниса, Турске, Украјине, Хрватске и Црне Горе.

У улози почасног госта на 67. Међународном београдском сајму књига представила се Република Куба.

На сајму су проглашени издавачи године, издавачки подухват године, дечја књига године, најбољи издавачи из дијаспоре и региона, посебна признања за допринос у области науке, специјална признања за издавача, књигу или стрип, најлепша књига, најлепша дечја књига и специјално признање за младог дизајнера књиге.

67. Међународни београдски сајам књига је пратило преко 1200 новинара, сниматеља и фоторепортера електронских, штампаних и онлајн медија, акредитованих за праћење манифестације. Забележено је присуство медијских кућа и извештача из Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Словеније, Мађарске, Бугарске, Јапана, Русије, Аустрије, Немачке, Велике Британије, Малте, Кине и Кубе.

Душан Ковачевић, председник Одбора сајма књига, изразио је велико задовољство разноврсношћу садржаја и рекордном посетом. Посебно важно за њега је што Сајам књига привлачи сваке године све више младих људи, а долазећи на сајам из дана у дан манифестацију је упоредио са великом представом.

Лејде Е. Родригес Хернандес, амбасадор Републике Кубе у Београду, рекао је да је за његову земљу била изузетна част да учествују на оваквом догађају, који је забележио и рекордну посету. Делегација кубанских уметника дружила се са посетиоцима сајма, представивши своју књижевност, уметност и музику.

Данка Селић је најавила термин 68. Међународног сајма књига — од 18. до 26. октобра 2025. на Београдском сајму.