У сали Иво Андрић у оквиру циклуса ПИШЕМ, ДАКЛЕ ПОСТОЈИМ публици се представила турска књижевница Ајфер Тунч. Разговор је водила новинарка Драгана Ковачевић, преводила је Весна Газдић.

Ајфер Тунч је истакла да би волела да може да каже да се људи окрећу књигама и да књиге могу да промене свет, али јој се пре чини да је популарна култура «прегазила» књижевност. Ипак, сматра да не треба губити наду јер, иако књижевност не може да утиче на масе, може на појединце. На српски језик су преведене четири њене књиге: Судбина Азиз-бега и друге приче, Ноћ зелене виле, Светски бол и Крајње непоуздана кратка историја једне луднице, а нит која их повезује јесте људска усамљеност. Тунч је казала да генерално пише о стварима и појавама које су незгодне и да пише о људима који не иду линијом мањег отпора.

Додала је и да је ово други пут да борави у Београду, као и то да се наша престоница много променила за четрдесет седам година, колико је прошло од њене прве посете – Београд је светлији и лепши, пун занимљивих људи и места, закључила је Ајфер Тунч.