Ovogodišnji Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan pod sloganom POVRATAK NAPISANIH. Na izložbenom prostoru od 30.000 kvadratnih metara, u četiri hale, predstaviće se preko 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, i isto toliko suizlagača.

Koncept Beogradskog sajma knjiga je zasnovan na principu da se predstavi savremena svetska i domaća izdavačka produkcija književnoj publici i široj javnosti. Uz prisustvo eminentnih pisaca i javnih ličnosti, na tribinama se pokreću aktuelna književna, kulturna i društvena pitanja. Bogat prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača.

Gosti iz inostranstva biće Ajfer Tunč (Turska), Patrik Beson (Francuska), Đovani Dozini (Italija) i Đorđe Matić (Hrvatska).

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ planira da prvi put ove godine uzme učešće na Sajmu knjiga. Na štandu bi se realizovale usluge slanja knjiga na kućnu adresu i slanje knjiga na poklon, u ekskluzivnoj ambalaži.

Na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, Školski dan biće u četvrtak, 27. oktobra.

Radno vreme 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je:

23. oktobar 10.00 – 21.00
24 – 27. oktobar 10.00 – 20.00
28 – 30. oktobar 10.00 – 21.00

Cene ulaznica je 300 dinara, a tokom školskog dana kao i svih ostalih dana trajanja Sajma knjiga, cena kolektivne ulaznice je 200 dinara. Cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

Istovremeno na Beogradskom sajmu

Počev od 23. zaključno sa 30. oktobrom na Beogradskom sajmu će se održati i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.