An-Кler Кlajndinst je klinički psiholog. Diplomirala je u Parizu, a prvo profesionalno iskustvo je stekla u Americi. Po povratku u Francusku radi s decom koja imaju različite poteškoće (i s njihovim roditeljima) i organizuje radionice Pozitivne discipline kako bi pomogla porodicama u njihovom svakodnevnom životu.

U knjizi Ilustrovani ključ za dečje krize donosi svoju holističku i integrativnu viziju ljudskog bića, kao i iskustvo koje ima u stvaranju trajnih međuljudskih odnosa.

Živi u Parizu sa mužem i četvoro dece.

Roditeljski rad počinje prihvatanjem sebe, onoga što čovek jeste uz sva svoja ljudska ograničenja … kako bi u najvećoj meri uradio za sebe ono što treba i kako bi napredovao, to jest odmakao od one tačke u kojoj se nalazi.

An-Kler Klajndinst i Linda Koraca

U priručniku Kreativnog centra Ilustrovani ključ za dečje krize, objavljenom ove godine u ediciji Dobar roditelj, na slikovit i duhovit način opisane su brojne metode koje se mogu primeniti u radu sa svom decom, a naročito su pogodne za hipersenzibilnu decu.

U osnovi ove knjige nalazi se pristup pod nazivom Pozitivna disciplina, koji je osmišljen osamdesetih godina prošlog veka i koji se narednih tridesetak godina razvijao uglavnom u Sjedinjenim Državama. Novu energiju dala mu je 2011. Beatris Sabate, koja je vodila prve obrazovne grupe i radila na osnivanju Udruženja Pozitivna disciplina u Francuskoj. Od tada ovaj pristup ne prestaje da se razvija u mnogim zemljama sveta i da donosi mnogobrojne odgovore roditeljima i nastavnicima.

Knjiga Ilustrovani ključ za dečje krize nastala je zahvaljujući susretu dveju mama – kliničkog psihologa An-Kler Klajndinst i ilustratorke zainteresovane za psihologiju Linde Korace. Njih dve su u ovoj knjizi objedinile i ukrstile svoje tačke gledišta, svoj senzibilitet i iskustva. To su učinile kako bi pozvale sve roditelje da promene ugao gledanja da bi razumeli decu i ono što se odigrava u svakodnevnim kriznim i konfliktnim situacijama.

Autorke An-Kler Klajndinst i Linda Koraca u knjizi Ilustrovani ključ za dečje krize nude konkretne savete o tome kako da se postupa u situacijama u kojima dete nešto neće (neće da uradi domaći, neće da raspremi sobu, neće da se obuče…), u kojima ne ume da vlada sobom (kada je reč o tabletu i mobilnom telefonu, o ponašanju u restoranu ili kolima…), ima nisko samopoštovanje (ne voli da gubi, misli da je bezvredno…) ili teško ostvaruje socijalne kontakte (nema nijednog prijatelja, nasilno je prema drugima, ponaša se nevaspitano…).

Za predstojeći Sajam knjiga iz štampe će izaći još jedna knjiga ove autorke – Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize.