У сали Борислав Пекић у организацији Удружења професионалних издавача Србије одржана је конференција Издаваштво и јавни интерес.

Прво је организован округли сто Пиратерија против друштва или друштво против пиратерије, у коме су учествовали проф. др Душан Пауновић, др Урош Ћемаловић и Милош Констатиновић, а модератор је био Гојко Божовић. Учесници су били сагласни да издаваче и ауторе чека велика борба, и да постоји проблем контроле електронских садржаја.

Други округли сто био је посвећен теми Мудрост културне политике у дигиталној трансформацији. Учесници су били: проф. др Милена Драгићевић Шешић, проф. др Владислава Гордић Петковић, проф. др Далибор Петровић и др Ђорђе Кривокапић. Разговор је водила Бора Бабић. Учесници су нагласили да недостају уређивачке политике и рецензенти, као и да се сви превише ослањамо на то да се све може пронаћи на интернету, не доводећи у питање истинитост и квалитет.

Трећи округли сто Међународно интегрисање издавачке продукције Србије је модерирао Владислав Бајац. У разговору су учествовали: проф. др Зоран Пауновић, проф. др Љиљана Рогач Мијатовић и проф. др Слободан Марковић. Учесници су истакли да је питање представљања једне културе уско везано за то како је друге културе виде и да је проблем издавача како да представе књигу или писца у свету. Један од предлога је, како су рекли, да се издавачи „дубље“ повежу са државним институцијама, односно са Министарством културе.