Представљањем учесника, традиције, профила манифестације, програма и посетилаца, Београдски сајам књига био је гост Каирскоg сајмa књига (23.1-5.2.2019). Ова изузетна манифестација била је прилика да се укаже на значај Београдског сајма књига за културу Србије и региона и развијање међународне сарадње у области културе те ширење пријатељских веза између држава и народа. На штанду су, поред промотивних и информативних материјала о Београдском сајму књига, представљени и промотивни материјали Туристичке организације Србије и Београда, који су допринели стварању укупне слике о Србији.

До запаженог промотивног наступа дошло је на основу успостављене сарадње у оквиру које ће се Египат представити као почасни гост 64. Међународног београдског сајма књига 2019. године и потписaног Протокола о сарадњи између GEBO (General Egyptian Book Organization) и Беорадског сајма, као извршног организатора Београдског сајма књига.

Представљање Београдског сајма књига на Каирском међународном сајму књига пратило је и тродневно учешће званичне делегације Одбора Београдског сајма књига, у којој су били Андрија Бојанић, помоћник градског секретара за културу Градске управе Београда, и Мирјана Лукић, саветник генералног директора Београдског сајма.

Наступ на Каирском сајму књига подржала је и Амбасада Републике Србије у Египту.

Наступ Београдског сајма књига на Каирском сајму књига изазвао је интересовање публике и осталих излагача, које је превазишло очекивања и отворило могућности за шире представљање издавача не само из Египта, већ и других арапских и афричких земаља са којима је остварен контакт на Београдском сајму књига и договорена будућa сарадња.