Ан-Клер Клајндинст је клинички психолог. Дипломирала је у Паризу, а прво професионално искуство је стекла у Америци. По повратку у Француску ради с децом која имају различите потешкоће (и с њиховим родитељима) и организује радионице Позитивне дисциплине како би помогла породицама у њиховом свакодневном животу.

У књизи Илустровани кључ за дечје кризе доноси своју холистичку и интегративну визију људског бића, као и искуство које има у стварању трајних међуљудских односа.

Живи у Паризу са мужем и четворо деце.

Родитељски рад почиње прихватањем себе, онога што човек јесте уз сва своја људска ограничења … како би у највећој мери урадио за себе оно што треба и како би напредовао, то јест одмакао од оне тачке у којој се налази.

Ан-Клер Клајндинст и Линда Кораца

У приручнику Креативног центра Илустровани кључ за дечје кризе, објављеном ове године у едицији Добар родитељ, на сликовит и духовит начин описане су бројне методе које се могу применити у раду са свом децом, а нарочито су погодне за хиперсензибилну децу.

У основи ове књиге налази се приступ под називом Позитивна дисциплина, који је осмишљен осамдесетих година прошлог века и који се наредних тридесетак година развијао углавном у Сједињеним Државама. Нову енергију дала му је 2011. Беатрис Сабате, која је водила прве образовне групе и радила на оснивању Удружења Позитивна дисциплина у Француској. Од тада овај приступ не престаје да се развија у многим земљама света и да доноси многобројне одговоре родитељима и наставницима.

Књига Илустровани кључ за дечје кризе настала је захваљујући сусрету двеју мама – клиничког психолога Ан-Клер Клајндинст и илустраторке заинтересоване за психологију Линде Кораце. Њих две су у овој књизи објединиле и укрстиле своје тачке гледишта, свој сензибилитет и искуства. То су учиниле како би позвале све родитеље да промене угао гледања да би разумели децу и оно што се одиграва у свакодневним кризним и конфликтним ситуацијама.

Ауторке Ан-Клер Клајндинст и Линда Кораца у књизи Илустровани кључ за дечје кризе нуде конкретне савете о томе како да се поступа у ситуацијама у којима дете нешто неће (неће да уради домаћи, неће да распреми собу, неће да се обуче…), у којима не уме да влада собом (када је реч о таблету и мобилном телефону, о понашању у ресторану или колима…), има ниско самопоштовање (не воли да губи, мисли да је безвредно…) или тешко остварује социјалне контакте (нема ниједног пријатеља, насилно је према другима, понаша се неваспитано…).

За предстојећи Сајам књига из штампе ће изаћи још једна књига ове ауторке – Илустровани кључ за тинејџерске кризе.