Гости Одбора Сајма књига 2017.2018-10-16T12:29:16+02:00

Гости Одбора Сајма књига

Роберт Ходел

Роберт Ходел, рођен 1959. године у Бутисхолцу (Швајцарска), студирао је славистику, филозофију и етнологију у Берну, Санкт Петербургу, Новом Саду и Прагу. 1990-1991 је био ђак Централног европског универзитета (Central European University) у Дубровнику и Прагу.

Ала Татаренко

Рођена је 1962. у граду Могилив-Подиљски (Украјина), где се и школовала. Студирала је славистику (српскохрватски језик и књижевност). Докторирала је 1989. – Милош Црњански и његов роман „Сеобе“ (проблематика и поетика). Професор је Универзитета “Иван Франко” у Лавову.

Андреј Базилевски

Песник и преводилац Андреј Базилевски, рођен у Москви 1957 године, доктор је филолошких наука, сарадник Института за светску књижевност „Максим Горки” Руске академије наука, састављач и преводилац три капитална дела: тротомне „Антологије српског песништва 20. века”, од Лазе Костића

Никола Маловић

Никола Маловић рођен је 1970. у Котору. Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду.Објавио је књигу кратких прича Последња деценија, новеле у драмској форми Капетан Визин – 360 степени око Боке, Перашки гоблен, и преко 2.200 текстова. Приче су му

Марсел Бајер

Марсел Бајер рођен је у Тајфлингену, одрастао у Килу и студирао енглеску и општу књижевност у Зигену, да би се коначно настанио у Дрездену. Магистрирао је с радом о списатељици Фридерике Мајрекер.

Јевгениј Водолазкин

Јевгениј Германович Водолазкин (Евгений Германович Водолазкин) је рођен 1964. године у Кијеву, где је 1986. године дипломирао на Филолошком факултету. Године 2000. је докторирао одбранивши докторску дисертацију „Светска историја у књижевности Старе Русије“.

Габријела Шуберт

Габријела Шуберт, професор, рођена је у Будимпешти. Етнолог, балканолог, фолклориста, професор на Катедри за јужну славистику и Студије југоисточне Европе на Универзитету „Фридрих Шилер“ у Јени, члан Collegium Europaeum Jenense, инострани члан САНУ од 2006. године.

Ангела Рихтер

Ангела Рихтер рођена 1952. године у Дрездену, професорка је јужнословенских студија на Универзитету „Мартин Лутер” у Халеу, а докторирала je на тему српске књижевности на Хумболтовом универзитету у Берлину, после преводилачких студија и последипломских студија јужнословенских књижевности на Београдском и

Новости