Početak 2017-08-22T14:02:05+00:00
18.October

Održana druga konferencija za novinare povodom 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

На другој овогодишњој конференцији за новинаре одржаној у среду 18. октобра, у препуној свечаној сали Скупштине Града, саопштено је да је све спремно за почетак 62. Међународног београдског сајма књига, који ће се одржати на Београдском сајму од 22. до 29. октобра 2017. године.

29.September

Održana prva konferencija za novinare povodom 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

На првој овогодишњој конференцији за новинаре у Медија центру саопштено је да ће се 62. Међународни београдски сајам књига одржати на Београдском сајму од 22. до 29. октобра 2017. године, под слоганом „Кључ је у књигама“, а земље почасни гости су Немачка, Швајцарска, Лихтенштајн и Аустрија.

2.November

61. Međunarodni beogradski sajam knjiga – završni tekst

61. Mеђународни београдски сајам књига одржао се од 23. до 30. октобра у три највеће хале Београдског сајма.

Учешће је узело 480 директних излагача (излагачи и суизлагачи), и то 412 домаћих директних излагача и 68 иностраних директних излагача.

На више од 30.000 м2 изложбеног простора представило се 1002 учесника, што значи излагача, суизлагача и заступљених фирми.

31.October

Primopredajom Otvorene knjige završen 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga

61. Међународни београдски сајам књига, званично је завршен свечаном примопредајом Отворене књиге, када је амбасадор Ирана у Србији, Маџид Фахим Пур, предао Отворену књигу амбасадору Савезне Републике Немачке у Србији Акселу Вилхелму Дитману. Земље немачког говорног подручја биће следеће године почасни гости Сајма књига, а примопредаји су присуствовали и амбасадор Швајцарске Конфедерације у Србији Филип Жерар Ге и заменица директора

31.October

Lirska anima: Nove srpske pesnikinje

На Београдском сајму књига у суботу 29. октобра, у сали „Иво Андрић“, Јана Алексић, је отворила трибину „Лирска анима: Нове српске песникиње“, богатим биографијама песникиња: Соње Веселиновић, списатељице, историчарке књижевности, критичарке и преводиоца, Соње Шљивић, критичарке књижевности, списатељице драмских текстова, Надије Реброње, књижевне критичарке, преводиоца, есејисткиње, Гордане Смуђа, драматурга, писца, преводиоца са енглеског, руског и италијанског језика, и Сузане Ђорђевић

30.October

Srpski roman u domaćem filmu

У петак 28. октобра, на Међународном београдском сајму књига у сали „Иво Андрић“, на тему српског романа у домаћем филму говорили су филмски критичар , сценариста и редитељ Саша Радојевић, филмски критичар и сценариста Весна Перић и драматург и филмски критичар Иван Васиљевић, а разговор је модерирао Срђан Вучинић.

29.October

Izdavačke tačke: Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“

Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ из Краљева представила се шестог дана 61. Међународног београдског сајма књига у оквиру програма „Издавачке тачке“. Библиотека се бави издаваштвом пуних 45 година и унутар ње је редакција часописа „Повеља“ , једног од најутицајнијих књижевних часописа у Србији.

Познати песник и писац Драган Хамовић, представио је директорку библиотеке Драгану Типсаревић, члана уредништва листа „Повеља“ Ану Гвозденовић и

29.October

Šta je knjiga meni?

О књизи, поезији, иксуству читања, али и писања, разговарали су у четвртак, петог сајамског дана у оквиру програма „Шта је књига мени“, пуковник др Миливоје Пајовић, начелник Центра за мировне операције Војске РС и др Маја Радонић.