Šestog dana 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, u sali „Desanka Maksimović“, održana je tribina pod nazivom „Upoznaj svog pisca“, u kojoj su učestvovali autor knjiga za decu Dejan Aleksić i moderator Gordana Glavinić.

Tribinu su posetili učenici osnovne škole „Nikola Tesla“, sa kojima je pisac vodio razgovor o tome da li vole da idu u školu, da li im je literatura zanimljiva, ko je njihov omiljeni pisac.

Aleksić je naveo da ne piše za druge, već da zabavi sebe i zato što mu je važan razgovor sa detetom koje i dalje gaji u sebi. Ideje za pisanje dolaze mu iznenada, nema određeno vreme i mesto gde mora da piše i stvara. Istakao je i da voli da se igra rečima, što je pokazao čitajući stihove iz zbirke „Mali oglasi i još po nešto“. Pisac naglašava da je humor pored osnovnih potreba života jako važan, kao i potreba za igrom.

Naglasio je da je važno imati perspektivu drugoga i da nam književnost može služiti da proširimo svoje vidike, da nas učini humanijim, a ne samo da služi za zabavu i razonodu.