Шестог дана 63. Међународног београдског сајма књига, у сали „Десанка Максимовић“, одржана је трибина под називом „Упознај свог писца“, у којој су учествовали аутор књига за децу Дејан Алексић и модератор Гордана Главинић.

Трибину су посетили ученици основне школе „Никола Тесла“, са којима је писац водио разговор о томе да ли воле да иду у школу, да ли им је литература занимљива, ко је њихов омиљени писац.

Алексић је навео да не пише за друге, већ да забави себе и зато што му је важан разговор са дететом које и даље гаји у себи. Идеје за писање долазе му изненада, нема одређено време и место где мора да пише и ствара. Истакао је и да воли да се игра речима, што је показао читајући стихове из збирке „Мали огласи и још по нешто“. Писац наглашава да је хумор поред основних потреба живота јако важан, као и потреба за игром.

Нагласио је да је важно имати перспективу другога и да нам књижевност може служити да проширимо своје видике, да нас учини хуманијим, а не само да служи за забаву и разоноду.