Поводом двадесет година од смрти Борислава Михаиловића Михиза, књижевног критичара, драмског писца и публицисте, трећег дана Међународног београдског сајма књига, о Михизовом животу  и делу говорили су његова ћерка Мила Јанковић,  академик Матија Бећковић, професор Владета Јанковић и модератор Владан Бајчета.

Професор Јанковић је говорио о Михизовом квантитативном доприносу књижевности, за који сматра да би се могао објавити на преко 4000 страница, у седам томова. Његов свеобухватни животни рад се може описати као епохалан, те је он заслужан за бројна позната дела којима се ми данас дивимо и радо враћамо. Он се осврнуо на битну чињеницу да је његова критика почивала на импресији, те да сва дела која је он обележио позитивном критиком, су управо она дела која би  и Јанковић лично потписао. Професор Јанковић је указао на Михизов  велики допринос Атељеу 212, који је он сматрао за „своје чедо“, затим на чињеницу да је био  утицајни саветник „Авала филма“, као и да његове списе карактерише врло висок морални тон.

Госпођа Мила Јанковић се надовезала на Јанковићево  излагање својим личним искуством и сећањем на свога оца. Како је истакла, њен отац је био велики патриота и националиста и у својим последњим данима живота тешко се носио са тадашњим стањем у држави. Она је указала да је то био разлог његове чувене изреке: „Знаш да сам престао да гледам и кроз прозор“,  коју су многи ближњи, пријатељи и сарадници запамтили да је често понављао. Она је изразила посебну захвалност његовом родном граду Иригу, јер се тамо и данас у његово име додељује награда за драмско стваралаштво.

Академик Матија Бећковић је кроз анегдотске доживљаје које је имао са својим дугогодишњим пријатељем Михизом, дочарао свим присутнима величину и дело утицајног критичара. Говорећи о дугогодишњој пословној сарадњи, Бећковић је рекао како је Михизу често говорио да је човек са „златним мозгом“. Он је нагласио да је сада сарзео тренутак и да је право време да се објаве сабрана дела Борислава Михаиловића Михиза, и тиме подржао иницијативу професора Владете Јанковића.