У оквиру програма „Издавачке тачке“, трећег дана 62. Међународног београдског сајма књига, на „Платоу Лазе Костића“, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ из Чачка, представила је лауреате 54. Дисовог пролећа, Злату Коцић и Јовану Маројевић.

Tрибини су присутвовали и Соња Миловановић, књижевни критичар, Оливера Недељковић, аутор изложбе и каталога „Светлосне лестве Злате Коцић“, Богдан Трифуновић, директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, а модератор је била Марија Радуловић.
Песникиња, есејиста и преводилац, Злата Коцић, добитник Дисове награде за трајан допринос српском песништву, представила је своју збирку песама „Хармон“. Овогодишњи добитник награде „Млади Дис“, која се додељује од 1979. године за прву песничку збирку, је Јована Маројевић из Никшића. Њена збирка песама „Убери ме“, према речима Соње Миловановић, представља амбивалентан доживљај света песничког „ја“, које је растрзано између земље и неба.

Марија Радуловић представила је 48. број часописа „Дисово пролеће“, чију редакцију чине билиотекари Чачанске библиотеке, а који је посвећен, између осталог, и овогодишњем лауреату „Дисовог пролећа“. О добитници награде писали су Радивоје Мркић, Никола Вујчић, Јана Алексић и Живорад Недељковић.