61. Mеђународни београдски сајам књига одржао се од 23. до 30. октобра у три највеће хале Београдског сајма.

Учешће је узело 480 директних излагача (излагачи и суизлагачи), и то 412 домаћих директних излагача и 68 иностраних директних излагача.

На више од 30.000 м2 изложбеног простора представило се 1002 учесника, што значи излагача, суизлагача и заступљених фирми.

Одржано је 573 програма у организацији Београдског сајма књига и издавача (заједно са дешавањима на другим просторима поводом Сајма књига, а укупно је изведено 610 програма).

Публика и посетиоци могли су да погледају 11 изложби.

Регистровано је 188.409 посетилаца

На 61. Међународном београдском сајму књига учествовали су поред излагача из Србије и излагачи из Белорусије, Босне и Херцеговине, Индије, Израела, Мађарске, Јапана, Кине, Русије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и Чешке Републике.

На сајму су проглашени издавач године, издавачки подухват године, дечја књига године, најбољи издавач из дијаспоре, посебно признање за допринос у области науке, специјално признање за издавача, књигу или стрип, најлепша књига и специјално признање за младог дизајнера књиге.

Сајам је пратило 1207 aкредитованих новинара, сниматеља и фоторепортера електронских. штампаних и онлајн медија из земље и иностранства : Бугарске, Ирана, Јапана, Русије, Украјине, Мађарске, Пољске, Кине, Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Црне Горе.

На Другом Фестивалу стваралаштва младих је представљено 9 програма.

Најлепше се захваљујемо на професионалном извештавању са 61. Међународног београдског сајма књига.

С поштовањем,
Београдски сајам